Mitt langdryge motorprosjekt

Lag en tråd om prosjektet/prosjektene dine her. Uavhengig av modell.
Svar
Brukeravatar
arneoe
Corvette-Maniac
Corvette-Maniac
Innlegg: 2320
Registrert: tor jun 12, 2008 11:55
Sted: Hokksund
Kontakt:

Re: Mitt langdryge motorprosjekt

Legg inn av arneoe » fre aug 31, 2018 12:09

For bare å rekapitulere litt om jobben med å reparere vindusheisene på min C3.

Litt forståelse av virkemåten er viktig før du starter på jobben. Her har jeg «stjålet» et informativt bilde fra nettet.

Bilde

Jeg så for flere år siden at vindusheisene på begge sider var ikke slik de skulle være. De hang og vinduene hadde en lei tendens til å komme opp skakt og upresist. Jeg kjøpte nye vindusheiser og et sett glideruller. Delene ble lagt på "kjekt å ha hylla" sammen med en masse andre C3-deler. Jeg ser nå at jeg må kjøpe 1 sett ruller til for å «fikse» høyre vindu også.

Mitt venstre vindu satt seg helt fast og jeg måtte bruke mye tid for å få «innmaten» ut på en sikker måte. Jeg måtte ta ut motoren først, noe som kan være ganske risikabelt. Det er stor kraft i fjøra som sitter i løftemekanismen og her skal du være forsiktig! Det gikk greit for meg fordi jeg var oppmerksom på problemet.

Jeg skal ikke gå inn på alle detaljene om demontering/innmontering av vindusheisen fordi informasjon om dette finnes det godt om på nettet. Her er et eksempel:

http://www.corvettemagazine.com/tech-ar ... r-rebuild/

Arne

Brukeravatar
arneoe
Corvette-Maniac
Corvette-Maniac
Innlegg: 2320
Registrert: tor jun 12, 2008 11:55
Sted: Hokksund
Kontakt:

Re: Mitt langdryge motorprosjekt

Legg inn av arneoe » fre sep 14, 2018 10:57

Bilde

Det tok litt tid å justere vinduet, men etter hver som jeg skjønte hvordan det hele virket ble det ikke så verst. Jeg må innrømme at det var ikke lett å forstå håndboka så jeg jukset litt med å bruke internett, div Corvette-forumer og Youtube. I alle fall må jeg si meg fornøyd. Nå gjenstår det nye lister og dørpanel, men må vente til jeg har gjort samme på høyre dør ….. og det kan vel ta sin tid …. helt ferdig blir jeg vel aldri med den farten jeg har …. LOL

Arne

Svar

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest